Korte voorstelling

Vremde (België) en Bloemfontein (Zuid-Afrika) liggen in vogelvlucht een dikke 9000 kilometer van elkaar verwijderd. Over land, met de fiets, mag je deze afstand gerust maal twee doen. Met andere woorden, een jaarproject.

Ik (Dorien Deleu) leerde JP kennen in Zuid-Afrika, en deel met hem de interesse voor het verkennen van nieuwe streken, het ontmoeten van andere mensen en het ‘ontdekken’ van onbekende culturen. Bij het afscheid spraken we af dat we elkaar wel weer terug zouden zien.

Die afspraak zullen we nakomen in het voorjaar van 2009, wanneer JP het vliegtuig neemt richting België. En als alles goed loopt zal het 1 mei zijn waarop ons grote avontuur – fietsen van mijn land (België) naar zijn land (Zuid-Afrika) – begint.

Om een meerwaarde aan de reis te geven, besloten we er een sponsortocht van te maken, ten voordele van Sprinkle vzw, een organisatie die meer publieke aandacht verdient. Sprinkle zet zich onder andere belangeloos in voor de opvang van aidsweeskinderen in Bergville, een stad in Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika. Iedere cent die wij ontvangen ten voordele van ons fietsproject wordt aan Sprinkle geschonken. Op de pagina Sponsortocht kan je bekijken op welke manieren ook jij ons een duwtje in de juiste richting kan geven. En alle duwtjes zijn welkom om de tot onze verbeelding sprekende woestijnen en bergen over te fietsen…

3 reacties op “Korte voorstelling”

  1. Marita Kelders (van 't kapelleke) Says:

    Ik wens jullie ongeloofelijk veel succes met deze onderneming! Ik vind het echt bewonderenswaardig. Ik hoop van harte dat jullie er veilig en wel geraken! Daar duim ik voor!
    Ik kijk nu al uit naar jullie verhalen onderweg!
    Good luck!!!
    Marita (van ’t kapelleke)


  2. Succes, jullie gaan zeker lukken in dit avontuur.
    Geniet ervan, ik volg jullie via de site. Have fun!

  3. Lut Weltens Says:

    Dag Dorien en JP,

    Eerst en vooral proficiat met jullie initiatief om voor Aids-kinderen te fietsen!
    Ik heb jullie berichtjes met veel interesse gelezen en zal geregeld blijven meelezen.Leuk om “erbij” te zijn. In mijn binnenste voel ik een beetje jaloezie en zou ik graag wat kilometers meefietsen. Maar dat zal er spijtig genoeg niet van komen.
    Wij wensen jullie 2 veel leuke fietsmomenten en niet te veel fietsherstel-ervaring!Het allerbeste!
    Dorien’s achter/voorburen Lut en Rudi.


Plaats een reactie